Кому нужна математика? Понятная книга о том, как устроен цифровой мир - Нелли Литвак, Андрей Райгородский (978-5-00117-062-4)

Кому нужна математика? Понятная книга о том, как устроен цифровой мир - Нелли Литвак, Андрей Райгородский (978-5-00117-062-4)

Немає у продажу
Немає у продажу 374
374 грн
  • ISBN: 978-5-00117-062-4
  • Код товару: 330758
Основні характеристики
Редактор: Тетяна Сковороднікова
Мова: російська
Обкладинка: тверда обкладинка
Папір: офсетний білий

Про книгу «Кому потрібна математика ? Зрозуміла книга про те , як влаштований цифровий світ» Андрій Райгородский , Неллі Литвак

Книга про те, як завдяки математиці крутиться сучасний світ. Навіщо мені математика? Як мені це може стати в нагоді? У житті нікому і ніколи не доведеться обчислювати інтеграл! Дивно, але в епоху цифрових технологій багато людей так розмірковують і вважають математику абстрактної і непотрібною наукою... Але ж без неї неможливе існування сучасних авіації, страхування, залізниць, медицини, інтернету, економіки... Список можна продовжувати довго, але простіше буде сказати - неможливо існування сучасного світу, яким ми його знаємо. Неллі Литвак і Андрій Райгородский виправили цю несправедливість, написавши книгу про сучасних додатках математики. Книгу, яка буде однаково цікава і доступна як непідготовленому читачеві (за що відповідає основний текст - легкий, цікавий і зрозумілий), так і просунутому (завдяки розгорнутим поясненням в кожному розділі). Підійде книга і для старшокласників і студентів, що цікавляться математикою, - для них є більш суворі математичні формулювання і навіть доведення теорем. У книзі Неллі і Андрій розповідають, як математика допомагає: • Планувати і складати розкладу (наприклад, залізниць); • Кодувати тексти; • Забезпечувати надійний зв'язок в мережі; • Балансувати навантаження в телекомунікаціях; • Шифрувати повідомлення; • Розподіляти рекламні місця в пошукових мережах. з передмови Після довгого перельоту і півтори години стояння в черзі я, нарешті, висуваю паспорт і кладу вказівний палець на маленький сканер в аеропорту Атланти. Віднесені вітром... - З якою метою Ви приїхали в США? - в голосі прикордонника немає ні краплі інтересу. - Я приїхала на конференцію. - На яку тему конференція? - З математики. Зі мною все ясно, прикордонник посміхається і береться за друк: - І що, кому-то ще потрібна математика? Ні, ви тільки подумайте! Він сидить в аеропорту Атланти, де буквально кожні десять хвилин приземляється літак. Він сканує мій паспорт, в частку секунди комп'ютер знаходить мої відбитки пальців серед мільйонів інших відбитків і порівнює мій файл з сотнями тонких ліній на маленькому сканері. Яким чином, цікаво, було вирішено, у скільки, куди і який літак повинен сідати? Як зберегти відбитки пальців у комп'ютері, який, хоч і показує на екрані всякі картинки, насправді не вміє зберігати нічого, крім нулів і одиниць? Як швидко знайти потрібний запис серед мільйонів інших? І яким чином комп'ютер - купка пластмаси і заліза - може вирішити, чи збігаються дві картинки, відфільтрувавши при цьому неминучі перешкоди і неточності? Можна копати і далі, розбиратися в конструкції літака (максимальна міцність при мінімальній вазі), виникають в таємничу систему визначення вартості квитків і так далі і тому подібне. І нічого цього - тобто абсолютно нічого! - не можна було б зробити без математики. Ця книга для широкого кола читачів і не вимагає ніякої підготовки. При цьому для найбільш зацікавлених і підготовлених читачів автори додали додаткові деталі. Тому, крім основного тексту, в книгу входять додаткові пояснення і додатки.

Купити книгу «Кому потрібна математика ? Зрозуміла книга про те , як влаштований цифровий світ» Андрій Райгородский , Неллі Литвак в Україні

У нашому інтернет-магазині ви можете недорого замовити книгу "Кому потрібна математика ? Зрозуміла книга про те , як влаштований цифровий світ" (Андрій Райгородский , Неллі Литвак) з ISBN 978-5-00117-062-4 видавництва. Ми пропонуємо доставку всіх товарів каталогу по Україні: Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Рівне, Ужгород та ін., а також кур'єрську доставку по Києву або самовивіз з нашого магазину в Києві. При замовленні вартістю від 750 грн. діє безкоштовна доставка (поштою по Україні або кур'єром по Києву). Більш докладно про ціну та умови доставки.

Основные характеристики
Редактор
Тетяна Сковороднікова
Мова
російська
Обкладинка
тверда обкладинка
Папір
офсетний білий
Кількість сторінок
192
Формат
60х90/16 (145х215 мм)
Ілюстрації
без ілюстрацій
Автор
Андрій Райгородский , Неллі Литвак

Рецензії на книгу «Кому потрібна математика ? Зрозуміла книга про те , як влаштований цифровий світ ».

Немає відгуків про цей товар.

Написати відгук
Увага: HTML не підтримується!
Залишивши корисний відгук, Ви отримаєте купон на знижку для наступної покупки
Я прочитав Умови згоди і згоден з вимогами