Кому нужна математика? Понятная книга о том, как устроен цифровой мир - Нелли Литвак, Андрей Райгородский (978-5-00100-521-6)

Кому нужна математика? Понятная книга о том, как устроен цифровой мир - Нелли Литвак, Андрей Райгородский (978-5-00100-521-6)

Немає у продажу
Немає у продажу 374
374 грн
  • ISBN: 978-5-00100-521-6
  • Код товару: 326096
Основні характеристики
Редактор: Наталя Шульпіна , Тетяна Сковороднікова
Мова: російська
Обкладинка: тверда обкладинка
Папір: офсетний білий

Про книгу «Кому потрібна математика ? Зрозуміла книга про те , як влаштований цифровий світ» Андрій Райгородский , Неллі Литвак

Книга про те, як завдяки математиці крутиться сучасний світ. Навіщо мені математика? Як мені це може стати в нагоді? У житті нікому і ніколи не доведеться обчислювати інтеграл! Дивно, але в епоху цифрових технологій багато людей так розмірковують і вважають математику абстрактної і непотрібною наукою... Але ж без неї неможливе існування сучасних авіації, страхування, залізниць, медицини, інтернету, економіки... Список можна продовжувати довго, але простіше буде сказати - неможливо існування сучасного світу, яким ми його знаємо. Неллі Литвак і Андрій Райгородский виправили цю несправедливість, написавши книгу про сучасних додатках математики. Книгу, яка буде однаково цікава і доступна як непідготовленому читачеві (за що відповідає основний текст - легкий, цікавий і зрозумілий), так і просунутому (завдяки розгорнутим поясненням в кожному розділі). Підійде книга і для старшокласників і студентів, що цікавляться математикою, - для них є більш суворі математичні формулювання і навіть доведення теорем. У книзі Неллі і Андрій розповідають, як математика допомагає: • Планувати і складати розкладу (наприклад, залізниць); • Кодувати тексти; • Забезпечувати надійний зв'язок в мережі; • Балансувати навантаження в телекомунікаціях; • Шифрувати повідомлення; • Розподіляти рекламні місця в пошукових мережах. з передмови Після довгого перельоту і півтори години стояння в черзі я, нарешті, висуваю паспорт і кладу вказівний палець на маленький сканер в аеропорту Атланти. Віднесені вітром... - З якою метою Ви приїхали в США? - в голосі прикордонника немає ні краплі інтересу. - Я приїхала на конференцію. - На яку тему конференція? - З математики. Зі мною все ясно, прикордонник посміхається і береться за друк: - І що, кому-то ще потрібна математика? Ні, ви тільки подумайте! Він сидить в аеропорту Атланти, де буквально кожні десять хвилин приземляється літак. Він сканує мій паспорт, в частку секунди комп'ютер знаходить мої відбитки пальців серед мільйонів інших відбитків і порівнює мій файл з сотнями тонких ліній на маленькому сканері. Яким чином, цікаво, було вирішено, у скільки, куди і який літак повинен сідати? Як зберегти відбитки пальців у комп'ютері, який, хоч і показує на екрані всякі картинки, насправді не вміє зберігати нічого, крім нулів і одиниць? Як швидко знайти потрібний запис серед мільйонів інших? І яким чином комп'ютер - купка пластмаси і заліза - може вирішити, чи збігаються дві картинки, відфільтрувавши при цьому неминучі перешкоди і неточності? Можна копати і далі, розбиратися в конструкції літака (максимальна міцність при мінімальній вазі), виникають в таємничу систему визначення вартості квитків і так далі і тому подібне. І нічого цього - тобто абсолютно нічого! - не можна було б зробити без математики. Ця книга для широкого кола читачів і не вимагає ніякої підготовки. При цьому для найбільш зацікавлених і підготовлених читачів автори додали додаткові деталі. Тому, крім основного тексту, в книгу входять додаткові пояснення і додатки.

Купити книгу «Кому потрібна математика ? Зрозуміла книга про те , як влаштований цифровий світ» Андрій Райгородский , Неллі Литвак в Україні

У нашому інтернет-магазині ви можете недорого замовити книгу "Кому потрібна математика ? Зрозуміла книга про те , як влаштований цифровий світ" (Андрій Райгородский , Неллі Литвак) з ISBN 978-5-00100-521-6 видавництва. Ми пропонуємо доставку всіх товарів каталогу по Україні: Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Рівне, Ужгород та ін., а також кур'єрську доставку по Києву або самовивіз з нашого магазину в Києві. При замовленні вартістю від 750 грн. діє безкоштовна доставка (поштою по Україні або кур'єром по Києву). Більш докладно про ціну та умови доставки.

Основные характеристики
Редактор
Наталя Шульпіна , Тетяна Сковороднікова
Мова
російська
Обкладинка
тверда обкладинка
Папір
офсетний білий
Кількість сторінок
192
Формат
60х90/16 (145х215 мм)
Ілюстрації
без ілюстрацій
Автор
Андрій Райгородский , Неллі Литвак

Рецензії на книгу «Кому потрібна математика ? Зрозуміла книга про те , як влаштований цифровий світ ».

Немає відгуків про цей товар.

Написати відгук
Увага: HTML не підтримується!
Залишивши корисний відгук, Ви отримаєте купон на знижку для наступної покупки
Я прочитав Умови згоди і згоден з вимогами