Эффект теломер. Революционный подход к более молодой, здоровой и долгой жизни - Элизабет Элен Блэкберн, Элисса Эпель (978-5-699-94016-5)

Эффект теломер. Революционный подход к более молодой, здоровой и долгой жизни - Элизабет Элен Блэкберн, Элисса Эпель (978-5-699-94016-5)

Немає у продажу
Немає у продажу 273
273 грн
  • ISBN: 978-5-699-94016-5
  • Код товару: 329738
Основні характеристики
Назва оригіналу: The Telomere Effect
Перекладач: Іван Чорний
Редактор: Н. Румянцева , О. Степанянц
Вікова категорія: 16+

Про книгу «Ефект теломер. Революційний підхід до більш молодий , здорової та довгого життя» Елізабет Елен Блекберн , Елісса Епель

Щоб життя тривало, клітини тіла повинні безперервно ділитися, створюючи свої точні копії - молоді і повні енергії. Вони, в свою чергу, теж починають ділитися. Так триває десятки років, і організм не доставляє нам особливих клопотів... А потім раптом раз - і ми починаємо старіти. Але чому? Адже клітини постійно оновлюються, і теоретично ми могли б жити вічно! Раз такого не відбувається, значить, є всередині нас суворий наглядач, який в певний момент заявляє: "Пора на пенсію", - і слухняні клітини перестають ділитися. Звучить не дуже правдоподібно? Американський вчений-цитогенетик Елізабет Блекберн відшукала цього "наглядача" і досконально вивчила механізм його роботи, за що в 2009 році отримала Нобелівську премію з фізіології і медицині. Виявляється, за наші молодість і довголіття відповідають теломери - крихітні ділянки ДНК на кінцях хромосом. Корисних генів вони в собі не несуть, і спочатку було неясно, для чого вони взагалі потрібні. Елізабет Блекберн виявила, що саме теломери виступають в ролі біологічного годинника клітинного старіння. Саме від довжини теломер залежить, як довго клітина зможе ділитися. При кожному діленні клітини прагне передати своїм "нащадкам" неушкоджений генетичний код, і заради цього жертвує невеликими відрізками теломер, які "беруть удар на себе". Простіше кажучи, кожна хромосома стає трохи коротше з обох сторін, оскільки коротшають її теломери. Рано чи пізно теломери стають занадто короткими, клітина залишається без захисту і втрачає здатність ділитися. Настає старість. На щастя, скорочення теломер - процес керований. Ми можемо його уповільнити, зупинити і навіть повернути назад! Елізабет Блекберн і психолог Елісса Епель багато років присвятили тому, щоб знайти способи, які допомогли б зміцнити здоров'я і продовжити молодість. Чи не казкові молодильні яблука, а реально працюють, прості, але при цьому ефективні способи, якими може скористатися кожен - абсолютно безкоштовно і не докладаючи надмірних зусиль. Фішки книги Книга по-своєму унікальна. З одного боку, вона дає читачеві відчути, як це - опинитися на передовому краї сучасної науки. Ніяких голослівних тверджень, ніяких "я так бачу" і "мені так здається", - тільки строгі факти, підтверджені безліччю досліджень, з кожним з яких при бажанні можна ознайомитися за посиланнями в тексті. З іншого боку, автори постаралися зробити матеріал якомога більш доступним, і їм це вдалося: хвилюючі історії з життя, яскраві порівняння і аналогії, цікаві тести і наочні ілюстрації перетворюють огляд наукових праць в захоплюючу книгу.

Купити книгу «Ефект теломер. Революційний підхід до більш молодий , здорової та довгого життя» Елізабет Елен Блекберн , Елісса Епель в Україні

У нашому інтернет-магазині ви можете недорого замовити книгу "Ефект теломер. Революційний підхід до більш молодий , здорової та довгого життя" (Елізабет Елен Блекберн , Елісса Епель) з ISBN 978-5-699-94016-5 видавництва. Ми пропонуємо доставку всіх товарів каталогу по Україні: Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Рівне, Ужгород та ін., а також кур'єрську доставку по Києву або самовивіз з нашого магазину в Києві. При замовленні вартістю від 750 грн. діє безкоштовна доставка (поштою по Україні або кур'єром по Києву). Більш докладно про ціну та умови доставки.

Основные характеристики
Назва оригіналу
The Telomere Effect
Перекладач
Іван Чорний
Редактор
Н. Румянцева , О. Степанянц
Вікова категорія
16+
Мова
російська
Обкладинка
тверда обкладинка
Папір
офсетний білий
Кількість сторінок
384
Формат
70х100/16 (170х240 мм)
Ілюстрації
чорно-білі
Автор
Елізабет Елен Блекберн , Елісса Епель

Рецензії на книгу «Ефект теломер . Революційний підхід до більш молодий , здорової та довгого життя ».

Немає відгуків про цей товар.

Написати відгук
Увага: HTML не підтримується!
Залишивши корисний відгук, Ви отримаєте купон на знижку для наступної покупки
Я прочитав Умови згоди і згоден з вимогами